Конференција ВАСПИТАЧ У XXI ВЕКУ 2022.

Академија васпитачко-медицинских струковних студијаОдсек Алексинац
Конференција „Васпитач у XXI веку“
13. и 14. мај 2022.
Хотел „Моравица“, Сокобања

Позивамо Вас да се укључите у рад Конференције „Васпитач у XXI веку“ под називом ПРОФЕСИОНАЛНЕ УЛОГЕ ВАСПИТАЧА У КОНТЕКСТУ НОВЕ КОНЦЕПЦИЈЕ ПРЕДШКОЛСКОГ ПРОГРАМА. Циљ Конференције је да се представљањем нових научних сазнања унапреди примена и преиспитивање стручних знања, умења и вредности практичара у комплексној васпитној пракси предшколске установе и подржи њихово аутономно, одговорно и етичко деловање ослоњено на Основе програма предшколског васпитања и образовања. Конференција позива научну и стручну јавност да кроз интердисцилинарни и мултидисциплинарни приступ разматра проблем примене Основе програма предшколског васпитања и образовања и понуди решења за унапређивање компетенција практичара у предшколском васпитању и образовању.

Конференција је акредитована од стране Завода за унапређење образовања и васпитања као облик сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (2 бода).

Прихваћени радови ће бити штампани у тематском Зборнику (категорија: саопштење са скупа националног значаја штампано у целини –   M63).

У раду Конференције можете учествовати као активни или пасивни учесник. У складу са тим, пријаве и радове именовати на следећи начин:

  • За пасивне учеснике: Презиме учесника, пријава.
  • За активне учеснике: Презиме првог аутора, пријава, резиме рада (на српском и енглеском језику).
  • За активне учеснике: Презиме првог аутора, наслов рада (за рад у целини).

Пријаве пасивних учесника као и пријаве и резиме радa активних учесника потребно је проследити у електронском облику закључно са 30. 4. 2022. на адресу: konferencija.vsvaspitacka@gmail.com.

Теоријска разматрања, резултати истраживања, као и што већи број искустава из праксе допринеће успешности овогодишње Конференције. Зато вас позивамо да узмете учешће у раду и информације о Конференцији проследите својим колегама. Додатне информације можете добити позивом на број телефона +381628835309 (др Александра Милошевић).

Одобрење ЗУОВ (PDF)

Позивно писмо (PDF)
Упутство за техничко уређење рада (PDF)
Пријава за учешће (DOC)

Зборник радова са Шеснаесте конференције „Васпитач у 21. веку“ бр. 20

Резервација смештаја у хотелу:

monte.media.nis@gmail.com

prodaja@hotelmoravica.rs

Како до хотела „Моравица“